lunes, 7 de julio de 2008

No us ho podeu perdre!!!

Benvolguts/des companys/es,
Des dels inicis de la humanitat, tant homes com dones han marxat del lloc d'on van néixer és a dir, han emigrat. Per tant, podem dir que la immigració és una condició inherent a l'espècie humana. Els motius que conviden a la gent a emigrar són diversos: econòmics, religiosos, polítics, laborals, etc.Actualment les característiques de la immigració han canviat. Entre el 2% i el 4% de la població mundial es pot considerar immigrant internacional però es preveu que en els propers anys aquestes xifres vagin en augment.
Catalunya és un reflex d'allò que passa al món.

La definició de polítiques d'immigració està en debat. Actualment en el impuls d'aquest tipus de polítiques hi participen tots els nivells de govern: local, autonòmic o regional, estatal i supraestatal. És no obstant, en l'àmbit educatiu on s'han de centrar molts dels esforços per tal de transformar el repte en oportunitat.
És per això que des de l'agrupació de Gràcia, i dins de la campanya d'immigració promoguda per la JSC Barcelona, s'ha decidit organitzar una xerrada que gira entorn les aules d'acollida i com es fa front al fenònem de la immigració des dels àmbits educatius.
Us esperem doncs el proper dia 10 de Juliol a les 19 hores, a la Biblioteca Vila de Gràcia C/Torrent de l'olla 104 (Travessera de Gràcia amb Torrent de l'olla), on hi intervindran:

Nuria Galdón - Secretària de formació del PSC-Gràcia i coordinadora de la comissió d'educació del PSC-Gràcia
Anna Teruel - Professora de Secundària, actualment assessora LIC (Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social).

La xerrada serà moderada per Albert Batlle, Primer Secretari de les JSC-Gràcia

No hay comentarios: