viernes, 4 de mayo de 2012

El psc desbloqueja la construcció de l'escola Univers

Ahir a la tarda es va a dur a terme el plenari del mes d'abril al districte de Gràcia.

El psc portava a plenari tres propostes, la primera, feia referència al desbloqueix per a què es pugui construir l'escola Univers. Sembla ser que un dels problemes principals a l'hora d'impulsar la construcció era resoldre a través de quin operador, públic o privat, es feia la construcció de l'aparcament que ha d'anar a sota. La proposta d'acord del PSC, aprovada per unanimitat, insta al govern a que prengui aquesta decisió en el màxim de dos mesos. Una vegada més, on el govern sembla que només hi vegi problemes, el psc des de l'oposició aporta solucions.

Tanmateix també es va demanar que és resolgués finalment el Pla Integral del Park Güell i que es donés resposta a totes les problemàtiques derivades de l'ús intensiu. Concretament, es va demanar, que es conclogués el procès informatiu que estava realitzant el districte iniciat el mes de setembre i que es fés un Consell de barri extraordinari abans de l'estiu per explicar la proposta del govern. Tot i que un dels principals compromisos era no allargar la decisió en el temps, la nostra petició no va ser acceptada. Som ja a l'arribada de l'estiu, i el govern de CIU, que tan durament criticava la nostra proposta en l'anterior mandat, encara no ha construït una alternativa. Sempre em pregunto, en funció de quin projecte alternatiu s'oposava a la nostra proposta...

I finalment, vam demanar que es tornin a refer els camins escolars. Els camins escolars són una eina que permet garantir uns camins segurs d'accés a l'escola. Donat que s'han canviat les zones de matriculació i per tant és probable que s'hagi de fer un repàs per estudiar si s'estableixen noves rutes d'accés a l'escola.

En el transcurs del plenari, es va debatre també l'impacte negatiu que signifiquen els pressupostos de l'estat per Barcelona i la restitució i el possible canvi de nom de la plaça Joan Carles I.

Allò més trist en el plenari d'ahir va ser la vehemencia de la regidora a l'hora d'afirmar que el trasllat del punt d'informació i atenció de les dones no formava part dels plans del govern Espriu i que ho va tenir que fer tota ella. El conseller Amigó, va treure els colors a convergència, mostrant el document de traspàs on s'explica que el trasllat estava pendent.

Allò més sorprenent és la manca de propostes de govern, que es dedica a buscar culpables cada vegada que hi ha una interpelació sobre la tasca (no) feta. Podeu llegir un apunt al respecte a la tortuga.No hay comentarios: