domingo, 2 de marzo de 2008

Cartes a la meva amiga Susana que encara està indecisa (III)

Benvolguda Susana,

Ja ha passat la primera setmana de campanya i això vol dir que d'aquí a una, ja començarem a tenir els primers resultats electorals. Esperem, pel futur de tots, que finalment en Zapatero guanyi les eleccions i en contundència, ja que s'ha fet molta feina, però cal continuar, cal avançar. I l'única garantia d'avanç és votar PSC.

Durant aquests darrers 4 anys el govern ha treballat de valent, per resumir, diriem que s'ha treballat en tres grans àrees: millora de la qualitat democràctica, Ampliació de Drets, i avenços importants amb lleis que tenen un fort component social. Avui, però, només et parlaré d'una d'elles, no et vull pas atavalar!!.

En Zapatero ha estat treballant aquesta legislatura en la millora de la qualitat democràtica d'aquest país. Ho justifiquen la llei de finançament de partits polítics, garantint trasparència a l'hora de fer donacions anónimes als partits. També s'ha aprovat la llei de RTVE, garantint una pluralitat en els mitjans de comunicació públics que havia estat totalment abolida durant l'etapa de govern anterior: recordes els telediaris d'en Urdaci?. El president, a més a més, ha estat sotmés al control del Senat, cosa que no havia succeït mai en aquest país. Tammateix, el govern va crear la conferència de Presidents de les Comunitats Autonòmes, perquè es creu el model federal, i perquè és la millor manera de garantir la cooperació institucional entre administracions (independentment del signe polític que tinguin).

Malgrat haver aprovat moltes reformes als estatuts – l'Estatut de Catalunya, entre molts d'altres, on s'ha reconegut un nivell d'autogovern que Catalunya no havia tingut des de l'època dels Reis Catòlics - encara queden tants d'altres per reformar, a més a més s'hauria d'intentar fer una reforma real del Senat, malgrat que pugui resultar molt difícil perquè requereix de tres cinquenes parts del congrés a favor... i això seria molt difícil si hi ha un PP fort.

És per tot el que queda encara per millorar en aquests aspectes, que jo, sense cap dubte, votaré en ZP!! I tú, que faràs? Hi aniràs? :)

Carles

1 comentario:

Anónimo dijo...

Susanna: Quan acabi de llegir totes les cartes vaig a votar si! no es pot tolerar el comportament que han tingut els ppistes en la campanya!espero que la majoria de catalans vagi a votar! :D