domingo, 2 de marzo de 2008

Cartes a la meva amiga Susana que encara està indecisa (IV)

Benvolguda Susana,

Seguint amb el què et comentava l'altre dia, avui et parlaré d'un dels altres eixos sobre els que ha estat treballant el govern. Avui et parlaré de l'amplicació de drets, un àmbit on un partit d'esquerres marca una diferència clara amb un de dretes. Mentre les esquerres amplien drets, la dreta, en treu... mira als Estats Units el què passa amb l'excusa del terrorisme, la gent té menys drets que abans.
Sé de bona tinta, que aquest àmbit de treball, està sent observat a nivell internacional i som un referent.

Parlem de la feina feta. Un dels drets que s'han conquerit és el de matrimoni entre persones del mateix sexe, aquest és un exemple clar que dona drets a unes persones i no n'afecta a cap d'altra.
També ha sigut molt important la feina feta respecte a la igualtat entre dona i home. S'ha creat una llei, la d'igualtat, per tal de garantir l'igualtat d'oportunitats entre homes i dones, perquè portem 30 anys de democràcia, però la igualtat entre homes i dones, com molt bé sabràs, no és encara plena. L'altre dia una companya deia que l'èxit d'aquesta llei serà la seva derrogació, ja què voldrà dir que s'ha garantit l'igualtat i que ja no fa falta una llei.Entrentant, la tenim.
Una altra llei d'amplicació de drets és l'anomenada Llei de la Memòria històrica, una llei que dignifica la memòria d'aquella gent que va patir molt, i els hi reconeix una sèrie de drets.

Se n'han fet moltes més, però crec que ja et pots fer una idea. Com veus aquest govern ha treballat de debó en aquest àmbit, però depen de nosaltres que aquesta feina romangui en el temps, el PP vol revisar el matrimoni entre persones del mateix sexe, va votar en contra la llei d'igualtat i evidentement no té cap tipus d'interès en recordar res que no sigui "una, grande i libre...". Per tant, un PP al govern, retallaria drets que han costat força d'aconseguir!.

En aquest sentit, ZP, i els socialistes són la garantia de què s'arribarà a bon port, i qui sap, si a la propera legislatura podem parlar del dret a eutanàsia... tot dependrà, com sempre, de la força que tinguin els Socialistes! :)

Encara estàs indecisa?

No hay comentarios: