sábado, 30 de junio de 2007

Valors, aptituds i idees.

Formo part d’una associació d’ex-alumnes d’enginyeria que vam tenir la gran sort de poder voltar pel món i treballar a l’estranger. Gràcies a això, aquesta setmana he tingut l’oportunitat d’anar a sopar amb l’expresident Pujol. Vaig poder constatar, que malgrat la gran distància ideològica que hi ha entre alguns dels seus plantejaments i els meus, el President Pujol és als seus 77 anys una persona activa i amb la ment desperta.

El sopar centrava el tema en la deslocalització industrial. Pel President Pujol, la indústria tradicional ha de mantenir una aportació clara al PIB. Al meu entendre, no ho podrà pas fer si no en modernitza una part i es pren en serio les inversions en R+D (això ho va obviar). Com qualsevol sopar-debat, el tema va evolucionar cap a altres àrees: idioma, transició...

Un dels millors moments del sopar va ser quan va explicar-nos quins són els elements personals bàsics sobre els quals un s’ha de centrar a l’hora de tirar endavant un projecte. “Valors, aptituds i idees” va dir. Hi estic plenament d’acord. Un nou projecte només es pot tirar endavant si es tenen presents una sèrie de valors, tanmateix això ha d'anar acompanyat de les aptituds necessàries i poca cosa pots tirar endevant si no tens noves idees.

Creieu que el President Pujol haurà tingut aquesta conversa amb alguns dels dirigents de Convergència? El que està clar, es que si la hi ha tingut, no l’han escoltat.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Molt bo!!
Comparteixo amb vosaltres que per tirar endavant projectes calen valors, aptituds i idees i m'agrada la reflexió sobre ciu ;)