jueves, 31 de mayo de 2007

El "plante" d'ERC

Sembla ser que el “plante” d’ERC a la coalició de govern de Barcelona és real, que no és pas part de la seva tàctica per intentar pressionar el PSC, i que tenen coll avall fer d’oposició. Tanmateix, si la intenció del seu anunci era alguna altra, el ressò mediàtic ha estat tan gran que un canvi de posició li restaria, públicament, la ja mermada credibilitat que té.

Crec que la decisió d’ERC, totalment legítima, ha estat presa després de fer un anàlisis en clau nacional, doncs resulta evident que en clau municipal el pacte d’esquerres no els hi ha estat desfavorable, sinó més aviat el contrari. A l’exemple de Barcelona ens trobem que van començar amb 2 regidors, i ara tenen el doble. Al meu parer, les pressions internes de l’independentisme més radical han estat massa grans, i han passat per sobre la vocació de govern que ERC sempre ha dit que té. S’oblide, però, què hi ha molts votants d’ERC que sí estan a favor d’un govern amb les forces d’esquerra, a Barcelona, els que els han donat 4 regidors (més dels vots que han perdut). Crec doncs, que els equilibris interns, els han dut a prendre aquesta equivocada decisió.

La posició del govern de Barcelona, quedarà molt afeblida. 19 regidors de CIU + PP en vers els 18 regidors de PSC + IC (si no hi ha cap sorpresa per part de IC). A mi, el què més m’amoïna és quin tipus d’oposició exercirà ERC al govern de la ciutat. En Àlex Lopez venia a dir l’altre dia que són una força democràtica responsable i que la situació en que queda l’ajuntament no conduirà a una paràlisis en l’acció de govern. Espero, de tot cor, que sigui així, perquè Barcelona no es pot permetre més endarreriments en infraestructures, perquè els ciutadans es mereixen que la ciutat tiri endavant, perquè els barcelonins i barcelonines ens han dit entre d’altres coses que no volen la “bronca” per la “bronca”.

A Gràcia, la bona noticia és què en Guillem Espriu té tots els números per ser regidor del districte. Tampoc ho tindrà fàcil, doncs PSC + IC sumen només un conseller més que CIU i serà necessària la col·laboració de totes les forces polítiques per tirar endavant els projectes del Districte.

Es presenta un mandat dur, que anirà bé en funció de la responsabilitat que demostrin les forces polítiques. Per començar, es podrien possar d'acord en adoptar un pla de mesures enfocades a afavorir la participació i la implicació ciutadana en la construcció de la Barcelona del segle XXI. No sé pas si aquesta serà una prioritat, però ara bé, fora bo que ho fos i que a més a més s'arribés a un pacte prou ampli. Per això però, ens caldrà esperar a que es constitueixi el govern. Tenim per davant, una legislatura complicada però emocionant.

No hay comentarios: